Ерасмус + Младинска Размена CHANGE STARTS FROM YOU BECOME ACTIVE Келн, Германија 🇩🇪 08-15.08.2023

Кочани 05.10.2023

Дисиминација и промоција на постигнати резултати од Ерасмус плус 🇪🇺 – CHANGE STARTS FROM YOU BECOME ACTIVE 08 – 15 Август одржана во Келн Германија 🇩🇪  на која што 6 учесници од нашата организација зедоа активно учество (5 учесници 1 национален лидер). Во текот на оваа младинска размена нашите учесници промовираа идеи за поголема еколошка заштита и промоција на зелени навики за подигање на јавната свест и заштита на животната средина во Ервопра.

🛑Во текот на оваа македонска размена 6 преставници на нашата организација активно учествува во активности поврзани со екологијата и заштита на животната средина ♻️🌱🌲🌿🍀🌵.
🛑Младинските лидери и екологисти ги промовираа нашите еко зелени практики пред младински лидери и активистинод 6 останати Европски држави. Во текот на проектот креиравме меѓународна соработка со младински лидери од 🇩🇪🇧🇬🇨🇾🇷🇴🇵🇱🇮🇹.
🛑Македонската култура и традиција беа промовирани преку интеркултурна промоција на храна, пијалоци и танци. Нашите учесници имаа можност да се запознаат со нови Европски култури и обичаии.

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ИДНИ ПОВИЦИ И АКТИВНО ВКЛУЧЕТЕ СЕ ВО ЕРАСМУС+ СОРАБОТКИТЕ!

ИСКРЕНО ВАШ

ЈЈ

Leave a Reply