Ерасмус+ Младинска Размена ”Green way is my way!” Малага, Шпанија 🇪🇸 31.03 – 06.04.2023

Кочани, 20.06.2022

6 преставници на нашата организација учествуваа во Младинска размена во Малага Шпанија на тема – Green way is my way! која се одржа во периодот од19-27.04.2023 Малага Шпанија на која што учествуваа млади учесници и национални лидери преставници на организации од Македонија, Германија, Турција, Литванија, Шпанија, Бугарија и Полска.

🛑 Во текот на оваа соработка беа промовирани 6 учесници (5+1 лидер) преставници на нашата организација кои се стекнаа со нови знаења, вештини и компетенции во областа на заштитата на животната средина и просторно планирање 🌏🏞️🏕️🌄.
🛑 Преку различни работилници и методи од не формална едукација беа промовирани национални практики од 7 ЕУ држави 🇪🇸🇩🇪🇲🇰🇵🇹🇹🇷🇵🇱🇧🇬.
🛑 Во процесот на НГО МАРКЕТ и презентација на организациите учеснички на проектот нашите лидери ја промовира нашата организација како зелена институција која промовира зелени навики и можности за едукација на млади во областа на заштитата на животната средина.🌳🌲🌱🌿
🛑 Во текот на интернационалната промоција на земјите учеснички беа промовирани 🇲🇰 култура преку традицонална храна, пијалоци и забавна програма – танци и песна.

 

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ИДНИ ПОВИЦИ И АКТИВНО ВКЛУЧЕТЕ СЕ ВО ЕРАСМУС+ СОРАБОТКИТЕ!

ИСКРЕНО ВАШ

ЈЈ

 

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ИДНИ ПОВИЦИ И АКТИВНО ВКЛУЧЕТЕ СЕ ВО ЕРАСМУС+ СОРАБОТКИТЕ!

ИСКРЕНО ВАШ

ЈЈ

Leave a Reply