Ерасмус + Младинска Размена Youth in tune Second edition Жешов, Полска 🇵🇱 14-22.2023

By October 3, 2023 October 5th, 2023 NGO
Кочани, 03.10.2023
Дисиминација и промоција на постигнатите резултати од Ерасмус + Младинска Размена Youth in tune Second edition Rzeszow 14-22.2023🇵🇱
Преставници на нашата организација учествуваа во младинска размена која промовираше музика и уметност и еднакво инклузивно општество за младите во Европа.
Резултатот од активностите беше создавање на производ – оригинална песна со музичко видео компонирано и продуцирано од учесниците и порака што ќе се сподели во целост, интегрирајќи го гласот на младите луѓе од различни делови на Европа.
Благодарение на проектот, учесниците се доближија до различностите и научија како да работат во меѓународна средина. Проектот имаше позитивен придонес за подобрувања, за сите оние кои беа од него засегнатите странки од него, во смисла на знаење и/или вештини, ставови и однесувања. Проектот допринесе за развој на критичко размислување, дигитални вештини и поодржлива медиумска писменост и голем поттик за зголемување на капацитетот на младите за иницијатива во секојдневното општество. Преку не формалното образование се промовираше подобра свест за вредностите на Европската унија и поголемо знаење за тоа што нуди програмата Еразмус+.

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ИДНИ ПОВИЦИ И АКТИВНО ВКЛУЧЕТЕ СЕ ВО ЕРАСМУС+ СОРАБОТКИТЕ!

ИСКРЕНО ВАШ

ЈЈ

Leave a Reply