Ерасмус+ тренинг курс A self learning yourny Банско, Бугарија 🇧🇬 10-19.07.2023

By October 5, 2023 December 6th, 2023 NGO

Кочани, 05.10.2023

Презентација на резултатити и дисиминација на активности од Ерасмус+ 🇪🇺 курс A self Learning yourny, 10-19.07 Банско Бугарија 🇧🇬. 5 преставници на нашата организација – младински работници учествуваат во Ерасмус+ тренинг курс поддржан од Ерасмус плус програма. Во текот на оваа соработка тие имаат можност да ги подобрат своите знаења и вештини во областа на заштитата на менталното здравје и благосостојба.

Кратка промоција и објаснување на проектот:
Од пидемијата на Ковид-19, многу е вообичаено да се зборува и да се чита Ментално здравје. Целта на проектот беше да се навлезе подлабоко во ПРАКТИКАТА и ТЕОРИЈАТА
со цел подобро да РАЗБИРАМЕ и НАПРАВИМЕ, почнувајќи од самите себе. Ова обуката комбинираше неколку пристапи, таргетирање и влијание врз нашето ментално здравје од различен агол. Исто така,  младинските работници се запознаа со пристапот за фокусирање на решенија, користејќи ги  сопствени сили – компетенции и цели за да се постигнете и да се направите повеќе во вашиот секојдневен живот. Овие бенефиции  може да влијаат подобро за прогрес во вашата работа, вашите односи и вашето здравје.

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ИДНИ ПОВИЦИ И АКТИВНО ВКЛУЧЕТЕ СЕ ВО ЕРАСМУС+ СОРАБОТКИТЕ!

ИСКРЕНО ВАШ

ЈЈ

Leave a Reply