Ерасмус+ тренинг курс WOMEN’S EMPOWERMENT – ACTION TO CLOSE GENDER GAP WITH NON-FORMAL EDUCATION (WOMEN’S POWER) Клодцко, Полска 🇵🇱 21-28.07.2023

Кочани, 05.10.2023

Во текот  Ерасмус+ 🇪🇺 Тренинг Курс КА153 – WOMEN’S EMPOWERMENT – ACTION TO CLOSE GENDER GAP WITH NON-FORMAL EDUCATION (WOMEN’S POWER) кој се одржа во Kłodzko, Poland 🇵🇱 во периодот од 21 – 28 of Јули 2023, 4 младински работници на нашата организација зедоа активно учество во процесот на креирање на методлогии за вклучување на жените во областа на претприемаштвото и промоција на нови бизнис решенија.

Во текот на овој тренинг курс се постигнати резултати од оваа соработка:
▶ М работници, м лидери ја зголемија својата мотивација да учествуваат во идни интернационални соработки и да се промовираат пред меѓународен тим
▶ М работници, м лидери се стекнаа со нови вештини и знаења во областа на претприемништвото
▶ М работници, м лидери се доближија до нови национални практики во областа на женското претприемништво
▶ Нашата организација ги подобри своите конекции и соработки со партнерските организации и промовираше различни национални практики и решенија во областа на женското претприемништво
▶ Ерасмус+ програмата беше промовирана како позитивна практика за подигање на јавната свест и активно вклучување на жените во областа на бизнисот, претприемништвото и младинската работа

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ИДНИ ПОВИЦИ И АКТИВНО ВКЛУЧЕТЕ СЕ ВО ЕРАСМУС+ СОРАБОТКИТЕ!

ИСКРЕНО ВАШ

ЈЈ

Leave a Reply