Ерасмус+ 🇪🇺 Тренинг Курс Cities of welcome, Келн, Германија 🇩🇪 08-12.11.2023

By December 14, 2023 July 13th, 2024 NGO

Кочани, 14.12.2023

🔺 Младински работници преставници на нашата организација во текот на тренинг курсот ,Cities of welcome’ , беа во посета на Општината Келн – одел за инклузија и поддршка на маргинализирани категории (како дел од активностите, предвидени за проектот).
🔺Нашиот тим, заедно со националните тимови од Германија 🇩🇪, Шпанија 🇪🇸 и Португалија 🇵🇹 имаа можност да се запознаат со вработените во одделот за реинтеграција на мигрантите и луѓето во опшеството. Во текот на посетата беа организирани дебати на актуелните теми со мигрантскиот бран во Европа но и промоција на методи како да се подобри животот на овие таргет групи но и како да се намали дискриминацијата на овие ранливи категории. Националните тимови дел од оваа практична посета имаа можност да состават кратка презентација за националните полиси и стратегиите за интеграција, кои се применувами во нивната држава. Сето ова, им помогна на учесниците да ги прошират своите размислувања и погледи околу мигрантите, да се стекнат со нови знаења кои се очекува да ги имплементираат во идните активности на организациите.
Во текот на оваа соработка со партнерските оранизации од Германија, Шпанија и Португалија креиравме прирачник кој што промовираше размена на национални и добри практики во областа на вклучувањето на младите со мигрантска позадина и млади мигранти во општеството и нивна активност во заедниците во кои живеаат и социјализираат. Овој прирачник е БЕСПЛАТЕН за користење и е достапен до сите корисници активни во областа на младинска работа и младински активизам
Πубликацијата на овој прирачник и активности од размена на национални практики и искуства е достапен за користење и е БЕСПЛАТЕН.
ЛИНК ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ:
https://drive.google.com/file/d/1Jlylkkjch7Js6o-BE5p5YD5SUzC5b_Pp/view?usp=sharing

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ИДНИ ПОВИЦИ И АКТИВНО ВКЛУЧЕТЕ СЕ ВО ЕРАСМУС+ СОРАБОТКИТЕ!

ИСКРЕНО ВАШ

ЈЈ

Leave a Reply