Успешно реализирана обуката ”Protecting youth mental health, protecting our future”

By July 20, 2020 September 10th, 2021 NGO

19, Јули 2020

Младинските работници од Јунајтед Јут  на 19.07.2020 (Недела) организираа обука – Protecting youth mental health, protecting our future која се одржа во Берово.

Обуката започна со меѓусебно запознавање на учесниците и ниво преставување.

Во слединот дел од обуката беа промовирани Ерасмус+ програмата, Е+ можностите – младинска размена и тренинг курс, Youth pass сертификат и European Solidarity Corp.  Обучувачите Борис, Тоше и Костадин ги споделија своите искуства пред присутните и им овозможија да се доближат до Ерасмус+ програмата.

Во следиот дел од обуката учесниците учествуваа во игри за подигање на тимскиот дух и креирање на позитивна атмосфера – Energizers.

Учесниците исто така учествуваа во дебата на тема ”Protecting youth mental health, protecting our future”. Преку оваа дебата учесниците ги споделија своите искуства за заштита на менталното здравје и опасностите по истото. Дебата беше проследена со одлични искажувања и споделувања на лични искуства.

Во последиот дел од обуката беше реализирана финална евалуација и беа споделени импресиите од активностите и дружбата.

Нашата организација активно соработува и со регионални, национални и интернационални соработници, индивидуи и институции.

Во следниот период нашата организација ќе организира различни видови на обуки.

Доколку сте заинтересирани приклучете се во групата за онлине соработка.

https://www.facebook.com/groups/280006953154910/

Следете не!